Nieuws - 🍀EEN NIEUWE WERKELIJKHEID🍀

Complimenten voor de manier waarop al onze ouders en kinderen omgaan met deze bijzondere omstandigheden die we met elkaar meemaken. We zien erg veel leuke foto’s en berichten van kinderen die aan het werk zijn met hun thuiswerk. Ook blijven we goed op de hoogte van de dingen die de kinderen meemaken. Zo houden we contact en zorgen we dat de verbinding blijft. Als Vreedzame School geldt nu vooral de afspraak “We hebben hart voor elkaar”.

Via social schools is er dagelijks contact met school. Ook krijgen de kinderen iedere maandag een pakket mee van school om aan te werken. Het is een leuk en leerzaam weekpakket van digitale-, schriftelijke - en “doe-opdrachten”. Gisteren zijn ALLE ouders weer langs geweest (mooi verspreid en rustig). Biebboeken zijn gewisseld, pakketjes van vorige week ingeleverd. Pakketjes van deze week opgehaald, waarbij de chromebooks en iPads ook zijn uitgeleend.

De Treffer kiest voor de gedachte dat we de kinderen vooral lesstof geven waarbij de kinderen oefenen, herhalen en de lesstof zodoende in hun automatisme krijgen. Veruit de meeste scholen kiezen er voor om kinderen niet teveel nieuwe lesstof aan te gaan bieden, daar is toch echt de uitleg en de instructie van een leerkracht voor nodig. In de setting die kinderen en leerkrachten gewend zijn. Omdat er in veel gezinnen ook werkende ouders zijn, andere structuren, andere dagindelingen en niet altijd tijd en ruimte om kinderen te begeleiden op bepaalde uren, laten we dat vrij aan de ouders zelf, op een ontspannen manier. De kinderen worden dus de komende drie weken vooral beter in wat ze al een beetje konden. Dit heeft uiteindelijk het meeste rendement in deze dagen. Superbelangrijk en zinvol. Mocht de periode veel langer duren dan we nu denken, dan zullen we dit aanpassen.

Wat u zoal ziet op de onderstaande foto’s...🙂

- De burgermeester en wethouder kwamen langs om ons een hart onder de riem te steken

- Cas doet iedere dag een Daily Mile, net als op school.

- Bij Tess en Nout zijn 2 nieuwe katjes geboren

- Samuel heeft een nieuwe laptop

- Silke volgt de tekenlessen via youtube

- Sem heeft z’n eigen escaperoom gebouwd in de tuin